به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن امامی رضوی روز دوشنبه در همایش "برون سپاری ارائه خدمات سلامت و تجربه دانشگاه علوم پزشکی تهران" در تالار امام بیمارستان امام خمینی از تدوین دستورالعمل "مراکز بهداشتی درمانی آموزشی" خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این دستورالعمل در سال جاری یک مرکز بهداشتی درمانی در هر دانشگاه ایجاد شده و به تدریج گسترش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت از برون سپاری ارایه خدمات سلامت حمایت می کند از گسترش پوشش خدمات بهداشتی درمانی در شهرها به عنوان یکی از چالشهای وزارت بهداشت نام برد و افزود: شاخصهای بهداشتی درمانی روستاها و شهرها در حال حاضر تقریبا با هم برابر است. در حالی که انتظار می رود این شاخصها در شهرها بیشتر ارتقاء یافته باشد.
امامی رضوی ادامه داد: استقرار نظام سلامت در شهرها به اندازه روستاها نبوده است. این امر شاید به آن دلیل باشد که در روستاها زمینه پذیرش این خدمت وجود داشت اما در شهرها از آنجا که از قبل زمینه ای برای ارایه خدمت توسط بیمارستانها و مطب ها وجود داشته، استقرار نظام سلامت توفیق اولیه را نداشته است. این در حالی است که خدمات سطح دو روستاها با مشکلاتی روبرو شده و هنگام ارجاع، پزشکان متخصص برخورد مناسبی را نداشته و همکاری مطلوبی ندارند.
وی با اشاره به پایگاههای بهداشتی مشارکتی گفت: به نظر می رسد این پایگاهها در بحث مراقبتهای بهداشتی اولیه بسیار موثر بوده و علاوه بر آنکه سطح پوشش خدمات را بالا میبرد پیامدهای ارتقاء شاخصها را به دنبال داشته باشد.
معاون سلامت به اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع که از سال 85 در شهرهای زیر 20 هزار نفر آغاز شده اشاره کرد و افزود: طی سه سال گذشته با حضور 5 هزار پزشک خانواده و 4500 ماما پوشش کاملی در این شهرها ایجاد شده است.
امامی رضوی در عین حال تاکید کرد: البته قرار بود در برنامه چهارم توسعه کل جمعیت کشور تحت برنامه پزشک خانواده قرار گیرند که بنا به دلایلی این امر محقق نشد.
وی با عنوان این مطلب که در بودجه امسال تکلیف شده طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرهای زیر 100 هزار نفر اجرا شود افزود: امیدواریم با برنامه ریزیهای انجام شده بتوانیم برای سال 89 دیگر شهرها و کلانشهرها را تحت پوشش پزشک خانواده و نظام ارجاع در آوریم.
نظر شما